web
Sale

Unavailable

Sold Out

Bescherm je vloer met hoogwaardige vloerbeschermingsmatten

Gratis verzending in Nederland, Belgïe en Duitsland

Bescherm je vloer met hoogwaardige vloerbeschermingsmatten

Met onze hoogwaardige vloerbeschermingsmatten kun je je vloer effectief beschermen tegen slijtage en beschadiging. Of je nu een bedrijfseigenaar bent die de vloer van een drukke winkelvloer moet beschermen of een huiseigenaar die wil voorkomen dat je harde vloer beschadigd raakt door meubels, onze vloerbeschermingsmatten bieden de perfecte oplossing. Onze vloerbeschermingsmatten zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat is ontworpen om schokken en krassen op te vangen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een antislipoppervlak, waardoor ze veilig zijn voor jou en je bezoekers. Daarnaast bieden ze geluids en warmte-isolatie, wat ideaal is voor ruimtes zoals sportscholen, kantoren of speelkamers. Of je nu op zoek bent naar een mat voor een specifieke ruimte of naar een op maat gemaakte oplossing, wij hebben een breed scala aan maten, kleuren en patronen om aan al je behoeften te voldoen. Kies voor kwaliteit en bescherm je vloeren met onze vloerbeschermingsmatten!

Het belang van vloermatten

Vloermatten zijn onmisbare accessoires in elk huishouden. Ze bieden een aantal belangrijke voordelen, zoals:

 1. Veiligheid: Vloermatten kunnen helpen om vallen te voorkomen, vooral in natte of gladde ruimtes.
 2. Hygiëne: Vloermatten kunnen helpen om vuil en zand buiten te houden, waardoor je huis schoner blijft.
 3. Comfort: Vloermatten kunnen zorgen voor extra comfort en warmte, vooral in koude ruimtes.

Veiligheid


Vloermatten zijn vooral belangrijk in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Ze kunnen voorkomen dat je uitglijdt en valt door het vocht. Vloermatten kunnen ook helpen om de vloer te beschermen tegen schade, zoals krassen of vlekken.


Hygiëne


Vloermatten kunnen helpen om vuil en zand buiten te houden. Ze vangen vuil en zand op, waardoor je huis schoner blijft. Vloermatten kunnen ook helpen om de verspreiding van bacteriën en virussen te verminderen.


Comfort


Vloermatten kunnen zorgen voor extra comfort en warmte, vooral in koude ruimtes. Ze kunnen ervoor zorgen dat je voeten niet koud worden en dat je comfortabeler loopt. Vloermatten kunnen ook helpen om de vloer te isoleren, waardoor je huis warmer blijft.


Soorten vloermatten


Er zijn verschillende soorten vloermatten verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen.

 • Droogloopmatten: Droogloopmatten zijn ontworpen om vuil en zand op te vangen. Ze worden vaak gebruikt in de badkamer of keuken.
 • Grondmatten: Grondmatten zijn ontworpen om de vloer te beschermen tegen vuil, vocht en slijtage. Ze worden vaak gebruikt in de hal, woonkamer of slaapkamer.
 • Tapijten: Tapijten zijn ontworpen om comfort en warmte te bieden. Ze worden vaak gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer.


Keuze van een vloermat


Bij het kiezen van een vloermat is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De ruimte: De grootte en het gebruik van de ruimte bepalen de grootte en het type vloermat dat je nodig hebt.
 • De stijl: De vloermat moet passen bij de stijl van je huis.
 • De functie: De vloermat moet de functie vervullen waarvoor je hem nodig hebt.


Vloermatten zijn onmisbare accessoires in elk huishouden. Ze bieden een aantal belangrijke voordelen, zoals veiligheid, hygiëne en comfort. Bij het kiezen van een vloermat is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte, de stijl en de functie.

Soorten vloermatten

Er zijn verschillende soorten vloermatten verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. De meest voorkomende soorten vloermatten zijn:

 • Droogloopmatten: Droogloopmatten zijn ontworpen om vuil en zand op te vangen. Ze worden vaak gebruikt in de badkamer of keuken, om te voorkomen dat vuil en zand van buitenaf de rest van het huis binnenkomen. Droogloopmatten zijn meestal gemaakt van rubber of een ander waterafstotend materiaal.
 • Grondmatten: Grondmatten zijn ontworpen om de vloer te beschermen tegen vuil, vocht en slijtage. Ze worden vaak gebruikt in de hal, woonkamer of slaapkamer. Grondmatten zijn meestal gemaakt van tapijt, vinyl of linoleum.
 • Tapijten: Tapijten zijn ontworpen om comfort en warmte te bieden. Ze worden vaak gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Tapijten zijn meestal gemaakt van wol, katoen of synthetische materialen.

Naast deze drie meest voorkomende soorten vloermatten zijn er nog veel andere soorten verkrijgbaar, zoals:

 • Deurstegels: Deurstegels zijn kleine, ronde of rechthoekige matten die worden geplaatst voor deuren om vuil en zand op te vangen. Ze worden vaak gemaakt van rubber of vinyl.
 • Staand tapijt: Staand tapijt is een soort tapijt dat is ontworpen om te staan. Het wordt vaak gebruikt in kantoren of andere ruimtes waar mensen veel moeten staan. Staand tapijt is meestal gemaakt van wol of synthetische materialen.
 • Sportmatten: Sportmatten zijn ontworpen om te worden gebruikt in sporthallen of andere sportruimtes. Ze zijn meestal gemaakt van rubber of vinyl.

Keuze van een vloermat


Bij het kiezen van een vloermat is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De ruimte: De grootte en het gebruik van de ruimte bepalen de grootte en het type vloermat dat je nodig hebt.
 • De stijl: De vloermat moet passen bij de stijl van je huis.
 • De functie: De vloermat moet de functie vervullen waarvoor je hem nodig hebt.

Er zijn verschillende soorten vloermatten verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. De juiste vloermat voor jou hangt af van de ruimte, de stijl en de functie waarvoor je hem nodig hebt.

Voordelen van het gebruik van hoogwaardige vloermatten

Hoogwaardige vloermatten bieden een aantal voordelen ten opzichte van goedkopere matten. Deze voordelen zijn onder meer:

 • Langere levensduur: Hoogwaardige vloermatten zijn gemaakt van duurzame materialen die langer meegaan dan goedkopere matten.
 • Betere prestaties: Hoogwaardige vloermatten presteren beter dan goedkopere matten, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, hygiëne en comfort.
 • Betere uitstraling: Hoogwaardige vloermatten zien er beter uit dan goedkopere matten, waardoor ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de sfeer in je huis.

Langere levensduur


Hoogwaardige vloermatten zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals rubber, vinyl of tapijt van hoge kwaliteit. Deze materialen zijn bestand tegen slijtage en beschadiging, waardoor de matten langer meegaan. Goedkopere vloermatten zijn vaak gemaakt van minder duurzame materialen, zoals plastic of synthetische vezels. Deze materialen zijn gevoeliger voor slijtage en beschadiging, waardoor de matten minder lang meegaan.


Betere prestaties


Hoogwaardige vloermatten presteren beter dan goedkopere matten, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, hygiëne en comfort.

 • Veiligheid: Hoogwaardige vloermatten zijn vaak voorzien van antislipnoppen, waardoor ze minder glad zijn dan goedkopere matten. Dit kan helpen om vallen te voorkomen, vooral in natte ruimtes.
 • Hygiëne: Hoogwaardige vloermatten zijn vaak makkelijker schoon te maken dan goedkopere matten. Dit komt omdat ze vaak gemaakt zijn van waterafstotende materialen die vuil en zand afstoten.
 • Comfort: Hoogwaardige vloermatten zijn vaak aangenamer om op te lopen dan goedkopere matten. Dit komt omdat ze vaak gemaakt zijn van zachtere materialen die meer comfort bieden.


Betere uitstraling


Hoogwaardige vloermatten zien er beter uit dan goedkopere matten. Dit komt omdat ze vaak gemaakt zijn van mooiere materialen en een betere afwerking hebben. Hoogwaardige vloermatten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de sfeer in je huis.


Hoogwaardige vloermatten bieden een aantal voordelen ten opzichte van goedkopere matten. Deze voordelen zijn onder meer een langere levensduur, betere prestaties en een betere uitstraling.

Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van vloerbeschermingsmatten

Bij het kiezen van vloerbeschermingsmatten is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals:

 • De ruimte: De grootte en het gebruik van de ruimte bepalen de grootte en het type vloermat dat je nodig hebt.
 • De stijl: De vloermat moet passen bij de stijl van je huis.
 • De functie: De vloermat moet de functie vervullen waarvoor je hem nodig hebt.

De ruimte


De grootte van de ruimte bepaalt de grootte van de vloermat die je nodig hebt. Als je een grote ruimte hebt, heb je een grote vloermat nodig. Als je een kleine ruimte hebt, heb je een kleine vloermat nodig.

Het gebruik van de ruimte bepaalt ook het type vloermat dat je nodig hebt. Als je de vloermat in een natte ruimte wilt gebruiken, heb je een vloermat nodig die waterbestendig is. Als je de vloermat in een drukke ruimte wilt gebruiken, heb je een vloermat nodig die slijtvast is.


De stijl


De stijl van de vloermat moet passen bij de stijl van je huis. Als je een modern huis hebt, wil je misschien een moderne vloermat. Als je een traditioneel huis hebt, wil je misschien een traditionele vloermat.


De functie


De vloermat moet de functie vervullen waarvoor je hem nodig hebt. Als je de vloermat wilt gebruiken om vuil en zand te vangen, heb je een vloermat nodig met een hoge dichtheid. Als je de vloermat wilt gebruiken om de vloer te beschermen, heb je een vloermat nodig met een dikke laag.


Andere factoren


Naast de bovengenoemde factoren zijn er nog een aantal andere factoren waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van vloerbeschermingsmatten, zoals:

 • Het materiaal: Vloerbeschermingsmatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, vinyl, tapijt en kunstgras. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen.
 • De prijs: Vloerbeschermingsmatten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs hangt af van het materiaal, de grootte en de functie van de vloermat.

Bij het kiezen van vloerbeschermingsmatten is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Door deze factoren te overwegen, kun je de juiste vloermat vinden voor jouw behoeften.

Hoe vloerbeschermende matten op de juiste manier gebruiken en onderhouden

Vloerbeschermende matten zijn onmisbare accessoires in elk huishouden. Ze kunnen helpen om je vloer schoon, veilig en beschermd te houden. Door vloerbeschermende matten op de juiste manier te gebruiken en onderhouden, kun je ze zo lang mogelijk laten meegaan.


Gebruik


Vloerbeschermende matten zijn bedoeld om vuil, zand, water en andere verontreinigingen van je vloer te houden. Ze zijn daarom het meest effectief wanneer je ze op de juiste manier gebruikt.

Plaats de vloermat op een droge, vlakke ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de vloermat goed blijft liggen en dat hij zijn functie optimaal kan vervullen.
Laat de vloermat niet overlappen. Dit voorkomt dat vuil en zand zich onder de vloermat kunnen verzamelen.
Verplaats de vloermat regelmatig. Dit zorgt ervoor dat de vloermat gelijkmatig wordt gebruikt en dat hij zijn functie optimaal kan vervullen.


Onderhoud


Vloerbeschermende matten zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Je kunt ze het beste regelmatig schoonmaken om vuil en zand te verwijderen.

 • Stofzuig de vloermat regelmatig. Dit is de meest effectieve manier om vuil en zand te verwijderen.
 • Was de vloermat regelmatig met een milde zeepoplossing. Dit verwijdert hardnekkig vuil en zand.
 • Laat de vloermat goed drogen voordat je hem weer gebruikt.


Speciale aandacht


Sommige vloerbeschermende matten hebben speciale aandacht nodig. Zo moeten rubberen matten bijvoorbeeld regelmatig worden ingevet om ze soepel te houden.

Lees de instructies van de fabrikant voor meer informatie over het onderhoud van de vloermat.

Door vloerbeschermende matten op de juiste manier te gebruiken en onderhouden, kun je ze zo lang mogelijk laten meegaan. Dit zorgt ervoor dat je vloer schoon, veilig en beschermd blijft.

Waar koop ik vloermatten?

Vloermatten zijn verkrijgbaar bij een groot aantal verschillende winkels, zowel online als offline. Bij het kiezen van een winkel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals:

 • Het aanbod: De winkel moet een ruim aanbod hebben van vloermatten in verschillende soorten, maten en prijsklassen.
 • De kwaliteit: De winkel moet vloermatten van goede kwaliteit verkopen.
 • De service: De winkel moet goede service bieden, zoals een goede garantie en een snelle levering.

Online winkels


Online winkels bieden een groot aanbod van vloermatten tegen concurrerende prijzen. Je kunt de vloermatten thuis rustig bekijken en vergelijken voordat je een aankoop doet. Online winkels bieden vaak ook een goede garantie en een snelle levering.

Kijk hier voor ons assortiment:
https://happygetfit.com/collections/vloerbescherming-vloerbeschermingsmatten


Offline winkels


Offline winkels bieden vaak een persoonlijkere service dan online winkels. Je kunt de vloermatten in het echt bekijken en voelen voordat je een aankoop doet. Offline winkels bieden vaak ook een ruimer aanbod van vloermatten in speciale of maatwerkafmetingen.


Specifieke winkels


Er zijn ook een aantal specifieke winkels die zich alleen bezighouden met het verkopen van vloermatten. Deze winkels hebben vaak een zeer uitgebreid aanbod van vloermatten en kunnen je goed adviseren bij het kiezen van de juiste vloermat.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om vloermatten te kopen. De beste manier om vloermatten te kopen, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je een ruim aanbod tegen concurrerende prijzen, dan is een online winkel een goede optie. Wil je een persoonlijkere service en een ruimer aanbod van speciale of maatwerkafmetingen, dan is een offline winkel een betere keuze.

Doe-het-zelf-alternatieven voor vloermatten

Vloermatten zijn een populaire manier om je vloer te beschermen, schoon te houden en comfortabeler te maken. Ze zijn echter ook relatief duur. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, kun je overwegen om zelf een vloermat te maken.


Doe-het-zelf-vloermatten


Er zijn veel verschillende manieren om een doe-het-zelf-vloermat te maken. Je kunt bijvoorbeeld een oude deken of tapijt gebruiken, of je kunt zelf een vloermat maken van stof of rubber.


Vloermatten van oude dekens of tapijten


Vloermatten van oude dekens of tapijten zijn een eenvoudig en betaalbaar alternatief. Je kunt ze gebruiken om vuil en zand op te vangen, of om je vloer comfortabeler te maken.

Om een vloermat van een oude deken of tapijt te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een oude deken of tapijt
 • Een schaar of mes
 • Een liniaal
 • Een potlood


Snijd de deken of het tapijt in de gewenste vorm en grootte. Je kunt de vloermat ook versieren met borduurwerk, knopen of andere versieringen.


Vloermatten van stof


Vloermatten van stof zijn een meer duurzame optie dan vloermatten van oude dekens of tapijten. Je kunt ze gebruiken om vuil en zand op te vangen, of om je vloer comfortabeler te maken.

Om een vloermat van stof te maken, heb je het volgende nodig:

 • Stof
 • Een naaimachine
 • Een patroon


Kies de stof die je wilt gebruiken voor je vloermat. Je kunt een stof kiezen die vuil en zand afstoot, of een stof die zacht en comfortabel is. Volg het patroon om de vloermat te maken.


Vloermatten van rubber


Vloermatten van rubber zijn een duurzame en waterbestendige optie. Je kunt ze gebruiken om vuil en zand op te vangen, of om je vloer te beschermen tegen waterschade.

Om een vloermat van rubber te maken, heb je het volgende nodig:

 • Rubber
 • Een schaar of mes
 • Een liniaal
 • Een potlood


Snijd het rubber in de gewenste vorm en grootte. Je kunt de vloermat ook versieren met stickers of andere versieringen.

Doe-het-zelf-vloermatten zijn een betaalbare en duurzame manier om je vloer te beschermen, schoon te houden en comfortabeler te maken. Er zijn veel verschillende manieren om een doe-het-zelf-vloermat te maken, dus je kunt er een vinden die perfect bij je behoeften past.

Sectoren die baat kunnen hebben bij vloermatten

Vloermatten kunnen in veel verschillende sectoren worden gebruikt. Ze kunnen bijdragen aan een veiligere, schonere en comfortabelere werkomgeving.

De volgende sectoren kunnen baat hebben bij vloermatten:

 • De horeca: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en droog te houden in restaurants, bars en andere horecagelegenheden. Dit kan het risico op uitglijden en vallen verminderen.
 • De gezondheidszorg: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en hygiënisch te houden in ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen. Dit kan helpen om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen.
 • De industrie: Vloermatten kunnen helpen om de vloer te beschermen tegen vuil, zand en andere verontreinigingen in industriële omgevingen. Dit kan de levensduur van de vloer verlengen.
 • De detailhandel: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en netjes te houden in winkels. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de sfeer in de winkel en de klanttevredenheid verbeteren.

Specifieke voorbeelden


In de horeca kunnen vloermatten worden gebruikt om:

 • De vloer schoon en droog te houden, zodat klanten veilig kunnen lopen.
 • Vuil en zand op te vangen, zodat de vloer minder snel slijt.
 • Geluiden te dempen, zodat het restaurant een aangenamere sfeer heeft.


In de gezondheidszorg kunnen vloermatten worden gebruikt om:

 • De vloer schoon en hygiënisch te houden, zodat patiënten en personeel veilig kunnen lopen.
 • Vuil en zand op te vangen, zodat bacteriën en virussen minder snel verspreiden.
 • Geluiden te dempen, zodat het ziekenhuis een rustigere sfeer heeft.


In de industrie kunnen vloermatten worden gebruikt om:

 • De vloer te beschermen tegen vuil, zand en andere verontreinigingen, zodat de vloer minder snel slijt.
 • Vuil en zand op te vangen, zodat de vloer veiliger is om op te werken.
 • Geluiden te dempen, zodat de werkomgeving minder lawaaierig is.


In de detailhandel kunnen vloermatten worden gebruikt om:

 • De vloer schoon en netjes te houden, zodat klanten zich prettig voelen in de winkel.
 • Vuil en zand op te vangen, zodat de vloer minder snel slijt.
 • Geluiden te dempen, zodat de winkel een aangenamere sfeer heeft.

Vloermatten kunnen in veel verschillende sectoren worden gebruikt om de veiligheid, hygiëne en comfort te verbeteren. Ze kunnen een positieve bijdrage leveren aan de prestaties van een bedrijf of organisatie.

Een set zwarte matten met ruitpatroon voor vloerbescherming.

Conclusie van de vloermatten:

Vloermatten zijn veelzijdige producten die in veel verschillende situaties kunnen worden gebruikt. Ze kunnen bijdragen aan een veiligere, schonere en comfortabelere werkomgeving.


Voordelen van vloermatten:

 

 • Veiligheid: Vloermatten kunnen helpen om het risico op uitglijden en vallen te verminderen.
 • Hygiëne: Vloermatten kunnen helpen om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen.
 • Comfort: Vloermatten kunnen de vloer comfortabeler maken om op te lopen.

Wanneer gebruik je vloermatten?


Vloermatten kunnen worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals:

 • De horeca: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en droog te houden in restaurants, bars en andere horecagelegenheden.
 • De gezondheidszorg: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en hygiënisch te houden in ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen.
 • De industrie: Vloermatten kunnen helpen om de vloer te beschermen tegen vuil, zand en andere verontreinigingen in industriële omgevingen.
 • De detailhandel: Vloermatten kunnen helpen om de vloer schoon en netjes te houden in winkels.

Hoe kies je de juiste vloermat?

Bij het kiezen van een vloermat is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 • De grootte en het gebruik van de ruimte: De grootte van de vloermat moet passen bij de ruimte waarin hij wordt gebruikt. De vloermat moet ook geschikt zijn voor het gebruik waarvoor hij wordt bedoeld.
 • Het materiaal: Vloermatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen unieke eigenschappen.
 • De prijs: Vloermatten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.


Tips voor het gebruik en onderhoud van vloermatten:

 1. Plaats de vloermat op een droge, vlakke ondergrond.
 2. Laat de vloermat niet overlappen.
 3. Verplaats de vloermat regelmatig.
 4. Stofzuig de vloermat regelmatig.
 5. Was de vloermat regelmatig met een milde zeepoplossing.

Vloermatten zijn een slimme investering die de veiligheid, hygiëne en comfort in je huis of bedrijf kan verbeteren.

Plaats commentaar

Hoge korting!

Unavailable

Sold Out

Heading

Submit